DESPRE „ACURATETEA DATELOR DIN CV” – SAU CAT SI CUM ESTE PERMIS SA MINTI :)

Sa minti nu este permis! :) Dar poti sa omiti, sa subliniezi aspecte mai putin relevante din activitatea ta, astfel ca in CV sa le dai o mai mare relevanta, si invers. Insa de la ajustare la schimbarea totala a datelor / informatiilor / realitatii e cale lunga Minciunele intalnite recent in CV-uri: perioada de lucru la un angajator mai mare sau mai mica decat in realitate; in CV scrie ca lucreaza la un angajator in realitate se dovedeste ca angajamentul s-a inchis de peste 6 luni. alte sarcini, alt post detinut decat cel real.

De ce e bine sa evitam minciunelele: in primul rand pentru ca exista HR-isti care chiar verifica CV-ul; atat in interviu, cat si ulterior. Un CV cosmetizat intens nu da foarte bine si se traduce pana la urma intr-o pierdere de timp pentru ambele parti. Apoi, multi dintre angajatori isi doresc ca persoanele potrivite cu jobul lor sa fie disponibile imediat sau aproape imediat. Asta inseamna ca se orienteaza rapid spre candidatii care in CV au trecut informatia cum ca in prezent sunt in cautarea unui loc de munca. Si nu in ultimul rand: presupunand ca atat recrutorul cat si angajatorul au fost convinsi de experienta ta (neconforma cu realitatea) din CV, ce te faci cand ajungi pe postul dorit si nu performezi pentru ca nu ai experienta necesara?

Exista intotdeauna optiunea angajatorului ca in primele 3 luni, sa poata renunta oricand la serviciile unui candidat care nu performeaza. Ce ai castigat din asta? Inca o experienta neplacuta. Solutia? incearca sa iti identifici punctele tari, reale si sa valorifici timpul intr-un interviu astfel incat sa castigi pe bune batalia pentru job. Candidatii buni primesc de cele mai multe ori oferte in companii, chiar daca nu cele pentru care au aplicat. Succes in cautarea unui nou job!Demos

Layout

Wide
Boxed