DESPRE CUM SA SCRIEM UN CV CARE SA NE REPREZINTE CU ADEVARAT

Ce face diferenta intre CV-uri? De ce unele sunt citite de recrutori si altele nu? Cata informatie e necesar sa trec in CV? Sa scriu mult, sa fiu laconic? Ce format sa folosesc? Cum ma asigur ca daca recrutorul a deschis CV-ul meu, am o sansa sa fiu chemat la interviu?

In principiu un CV nu este o telegrama insa nici un mic tratat de filozofie. Informatia cuprinsa in CV trebuie sa fie corecta, concreta si coerenta. In epoca curenta, dupa cum bine stiti, pentru fiecare job postat in spatiul public exista o medie de peste 150 de aplicatii; care de la caz la caz, pot ajunge (aplicatiile) la peste 750!!! Cum sa faci sa nu treci neobservat?

Pornind de la principiul ca recrutorul este si el om (!!), ca are capacitati limitate, sugeram ca:

  • CV-ul unei persoane de pana in 25 de ani nu are nici un motiv sa fie mai mare de 1 (o, una) pagina!
  • CV-ul in general trebuie sa se intinda pe maxim 2 pagini; pe a 3-a pagina cel mult pot fi inscrise cursurile efectuate, hobby-urile, limbile straine, etc.

Asigurati-va ca poza atasata este una de business; pozele care dezvaluie hobby-urile personale (gen participant la nunta cu floricele in piept, sau in costum de baie la mare, sau de ski cu casca si ochelari de protectie, tineti-le mai degraba pentru retelele de socializare; aici incercati sa va vindeti imaginea dvs de business, astfel ca folositi o poza relevanta).

Asigurati-va ca recrutorul identifica cu usurinta: date personale, numele angajatorilor, functiile pe care le-ati avut. Minime detalii despre sarcinile importante pot fi oferite, in general cele care au legatura cu jobul pentru care aplicati; suficiente cat sa creasca interesul cititorului si sa il aduca acolo unde doriti dvs (la a va printa cv-ul pentru intervievare).

Verificati inca o data ortografia. Un CV cu multe greseli face mai mult rau decat va puteti imagina si cu siguranta nu va serveste scopului propus. Va dorim succes in intocmirea corecta a unui nou CV, reprezentativ pentru dvs!Demos

Layout

Wide
Boxed