Esti de n ani in aceeasi companie, unde n poate fi egal cu oricat: de la 1 an la 15, 20, 25 de ani (da, exista si astfel de cazuri, am intalnit ?!). Colegii vin si pleaca, unii raman… pe altii nici n-apuci sa ii cunosti. Cu unii te intelegi, cu altii… nu neaparat. Ca-n viata.
In toti acesti ani, tu ai promovat – sau poate nu, dar nici nu prea ti-ai dorit. Nu esti genul aventuros, nu simti neaparat nevoia de schimbare, dar ai fi curios totusi sa mai incerci si altceva, sa stii ca mai poti dovedi, ca experienta ta inca e de folos intr-o organizatie.
Din cand in cand cate un coleg iti mai spune de vreun job deschis in alte companii, poate ca ai si aplicat deja, sau poate ai fost la interviuri. Cert este ca, pana acum, n-ai facut pasul decisiv. Ori n-ai gasit ce trebuia, ori, n-ai fost tu cel ofertat.
Cum stii cand, si mai ales, daca e cazul sa iti schimbi jobul?
In general… jobul il schimbi atunci cand vine momentul. Ori pentru ca asta iti doresti, cauti cu asiduitate, aplici la toate posturile disponibile pe care le vezi, mergi la interviuri, etc, ori pentru ca in compania in care lucrezi… lucrurile se schimba si nu neaparat concorda cu nevoile si interesele tale.
Sau, pur si simplu, schimbi jobul pentru ca apare o oportunitate pe care stii ca ti-o doresti si cu care te-ai potrivi mult mai bine decat te potrivesti in postul pe care il ocupi la acel moment.
Si-atunci, schimbi.
Reusita unei schimbari sta de cele mai multe ori in propriile maini, in eforturile pe care esti dispus sa le faci pentru a face lucrurile sa mearga bine.
Daca si tu esti pe cale sa iti schimbi jobul, iti dorim sa iei decizia cea mai buna si sa faci tot ce tine de tine ca schimbarea sa fie un succes.
CV in format clasic sau CV in format personalizat?
CV-ul e cartea de vizita a oricarui candidat in cautarea unui job. Si chiar a candidatilor inactivi sau a celor relativ-inactivi, care sunt doar potential interesati de oportunitati. Ce contine un...